Mihai Serban

20/09/2010

Zeci de piloti militari “dezerteaza” anual pentru a se angaja in aviatia civila

Filed under: avioane — admin @ 14:50

Romania risca sa ramana fara piloti militari, dar va avea o "armata" de piloti comerciali, dupa ce primii au inceput sa paraseasca unitatile de aviatie ale MAp pentru a se angaja in cadrul companiilor aeriene civile.

Pentru un pilot militar, riscurile la care se expune in momentul in care lucreaza intr-o companie civila de profil sunt mult mai mici, iar beneficiile materiale net superioare, informeaza Pro Tv.

Companiile din bransa au astfel numai de castigat. Pilotii de lupta sunt disciplinati, bine pregatiti si instruiti sa ia decizii in situatii extreme.

Numarul pilotilor tineri, dar si cu experienta, care au trecut de la o mansa la alta a depasit cifra de 300 in ultimii cinci ani. Acest fapt este cu atat mai ingrijorator cu cat, anual, de pe portile academiilor de aviatie militara ies doar 10 piloti, care vor trebui sa participle la zeci de misiuni pentru a egala experienta celor plecati.

Armata se confrunta cu aceasta problema chiar inainte de a lua o decizie cu privire la viitoarele aparate de zbor pe care ar trebui sa le achizitioneze pentru modernizarea flotei.

Pana se decide autoritatile de la Bucuresti ce model sa cumpere, armata ar putea amane fara piloti, fara de care performantele avioanelor este egala cu zero. mai mult

 

Sambata, 13 Decembrie 2008, ora 14:21

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress