Mihai Serban

03/02/2014

Oferta speciala tractari auto cu si fara macara, dube, autoturisme, Bucuresti, Ilfov, Valea Prahovei, Busteni, 2015

Filed under: masini,service,tractari — admin @ 21:20

Va oferim pentru 2015, un servicu de transport cu platforme auto cu si fara macara pentru vehicule avariate sau defecte, inmatriculate sau neinmatriculate, transport pentru itp, inspectia tehnica periodica sau transport in Bulgaria.

Transportam rulote sau autorulote, inmatriculate sau neinmatriculate.

Transportam scari, elevatoare, generatoare, obiecte ce se preteaza transportului pe platforma. Dispunem de masini cu platforma fixa cu cale de acces sau platforma hidraulica culisanta.

Transportam masini pe platforma prin ridicare cu macara specializata, cu prindere de roti. Ducem autoturisme la constatari in urma accidentelor.

Transport autovehicule, turisme, dube, 4×4 la si de la service, prezentare la constatare la asigurator.

Serviciul este disponibil non-stop de Luni pana Duminica.

Putem transporta masina fara a fi insotita de propietar.

Putem aduce masina la schimb in acelasi drum, la acelasi pret, fara sa va intrerupeti sejurul.

Preluarea vehiculelor sau obiectelor transportabile se poate face din Bucuresti, judetul Ilfov, Giurgiu, Prahova.

Preluam vehicule de pe autostrazile A1, A2, A3, Dn1, Dn73.

Localitati de pe Valea Prahovei: Comarnic, Breaza, Talea, Sinaia, Busteni, Poiana Tapului, Azuga, Predeal, Pestera, Piatra Arsa.

DISPECERAT BUCURESTI 0726666663

DISPECERAT BUSTENI 0745102596

Vehiculele de transport / tractari au ITP valabil la zi si sunt intretinute in service de marca cu contract de intretinere.

Masina dumneavoastra va fi transportata in siguranta. 01 Ianuarie2015renault messanger

10/01/2014

Serviciul de tractari non stop, cu macara

Filed under: masini,tractari — admin @ 13:49

Serviciul de tractari auto va asteapta sa va sprijine in rezolvarea problemelor de transport pentru autovehicule defecte sau avariate, utilaje, generatoare, stivuitoare si orice se poate transporta pe platforme deschise.

www.tractariauto.ro

www.tractaridube.ro

 

Operam non stop in Bucuresti, Ilfov si Prahova, sau alte locatii la cerere.

0723399034  Bucuresti

0745102596 Busteni

01/12/2013

Românul Aurel Perșu și prima mașină aerodinamică din lume

Filed under: avioane,masini — admin @ 11:12

 

INFO AUTO » MASINI NOI » ȘTIRI » ROMÂNUL AUREL PERȘU ȘI PRIMA MAȘINĂ AERODINAMICĂ…

Aerodinamica mașinilor este un domeniu în care marii producători investesc sume imense. Dar primul care a construit o mașină cu adevărat aerodinamică nu a fost nici neamț, nici american, nici rus. A fost român: inginerul Aurel Perșu.

Românul Aurel Perșu și prima mașină aerodinamică din lumeRomânul Aurel Perșu și prima mașină aerodinamică din lume

398 Vizualizări astazi, 08:00

Născut în 1890, Aurel Perșu și-a descoperit înclinația spre inginerie în adolescență, așa încât înaintea Primului Război Mondial a urmat cursurile Școlii Superioare Tehnice din Berlin-Charlottenburg. A terminat șef de promoție în 1913, ba chiar a primit și o medalie din partea Ministerului Instrucțiunii Publice din Germania pentru un studiu avangardist, legat de navele în spațiul cosmic.

Aurel Perșu (1890 – 1977)

 

La începutul anilor ’20 a început o muncă asiduă pentru studierea aplicării formei aerodinamice a corpurilor în mișcare la automobile, iar în 1924 brevetează în Germania primul automobil cu formă corectă aerodinamic, ulterior și alte țări brevetându-i invenția.

Deși atât pentru standardele de atunci, dar și pentru cele de azi, forma acestui automobil pare hilară, vorbim, de fapt, de o idee inspirată de… picăturile de apă – de unde și denumirea uzuală a acestui automobil: ”Raindrop car” (mașina cu formă de picătură de apă).

Automobilul lui Perșu are roțile în interiorul caroseriei, față de mașinile din epocă

 

În partea din față, mașina este mai voluminoasă, găzduind habitaclul pentru pasageri, iar spre spate se îngustează, așa încât în a doua jumătate sunt plasate motorul și cutia de viteze, puterea fiind transmisă roților din spate. O particularitate a punții spate este lipsa unui diferențial, deoarece distanța dintre roți este foarte mică.

Rezultatul final a fost un coeficient aerodinamic de numai 0,22, valoare care și azi, la aproape 100 de ani distanță, este extrem de greu de atins pentru mașinile de serie. De asemenea, mașina lui Perșu demonstra un bun comportament rutier, dar și o manevrabilitate curios de bună: chiar dacă viteza maximă era limitată la 80 km/h, mașina putea lua viraje strânse la 60 km/h, având un bun echilibru.

Habitaclul era în partea din față, iar în spate erau montate motorul și cutia de viteze

 

Aurel Perșu a testat mașina, aducându-i diverse modificări, circa 120.000 km, după care a donat-o Muzeului Național Tehnic ”Dimitrie Leonida”, în 1969. Din păcate, automobilul nu mai este azi în stare de funcționare și nici nu există vreun program pentru reabilitarea sa tehnică.

Un lucru demn de menționat este refuzul lui Aurel Perșu de a-și vinde brevetul concernelor americane General Motors și Ford, deoarece acești giganți din industria auto nu și-au luat angajamentul de a produce în serie acest automobil. Asta deși Perșu a realizat prototipul din bani proprii, iar rezultatele testelor făceau acest automobil perfect viabil pentru o construcție în serie mare.

Diferențialul nu era necesar pe puntea spate motoare, iar mașina putea lua viraje strânse și la 60 km/h

 

Aurel Perșu și-a continuat cariera în țară, ca și conferențiar la Școala Politenhică, iar în 1938 a devenit director al fabricii de avioane I.A.R. Brașov. După ce a intrat la pensie, a continuat să lucreze la Institutul de Documentare Tehnică din București, dar, din păcate, încercările sale de a contribui la dezvoltarea cercetării românești au fost subminate de conducerea comunistă, deoarece Aurel Perșu a refuzat categoric orice formă de colaborare cu organele statului.

Aurel Perșu a refuzat ofertele General Motor și Ford din cauză că giganții americani nu voiau să construiasă mașina în serie

 

Rămâne în istoria inventatorilor auto printr-un capitol întreg care îi este dedicat în volumul ”Automobile aerodinamice în Europa și în Statele Unite”, publicat în germană și engleză. Capitolul respectiv începe astfel:”Și România a avut un specialist în aerodinamică, un strălucit inginer care trebuia de mult trecut în elita mondială a tehnicienilor. Numele lui este Aurel Perșu”.

Automobilul lui Aurel Perșu este expus la Muzeul Național Tehnic ”Dimitrie Leonida”

 

În încurajăm mai ales pe cei tineri, pasionați de tehnică, să viziteze Muzeul Național Tehnic ”Dimitrie Leonida” și să se documenteze cât mai mult despre acest automobil inedit și realizatorul său. Sperăm să îi inspire și să devină, la rândul lor, inventatorii de care avem nevoie ca să evoluăm.

Sursa foto: automobileromanesti.ro

Publicat de Oraan Mărculescu

 

02/04/2013

VÂRSTA ANVELOPELOR

Filed under: masini,service,sport auto — admin @ 10:06

 - COMUNICAT DE PRESA GOODYEAR

marso8.2.jpg

Problema expectanței privind vârsta anvelopelor a fost din nou repusă pe tapet în diferite medii de presă, precum și de diverse recomandări adresate consumatorilor de a avea în vedere să verifice acest lucru când cumpără anvelopele noi pentru mașină.
Trebuie să solicităm produse »noi« și »proaspete«, și să verificăm data la care au fost produse anvelopele (așa numitul număr DOT) la cumpărare?
Un fapt de bază este că nu există din punct de vedere tehnic sau științiific o dată de valabilitate care să determine în mod specific vârsta maximă a unor anvelope pentru mașini de pasageri sau autoutilitare, noi, nefolosite! Totuși, este important să luăm în considerare precondiția ca anvelopele să fi fost păstrate în mod corespunzător. Puteți citi mai multe despre asta în cele ce urmează:
În ciuda faptului că recomandările făcute de diverse canale media nu ar trebui luate în considerare când vine vorba de durata minimă de viață a unei anvelope în timpul utilizării ei, distribuitorii de astfel de produse sunt sfătuiți – din rațiuni ce țin de manevrarea în condiții adecvate a stocului – să livreze anvelopele produse de Goodyear Corporation către utilizatorii finali în termen de cinci ani de la data de fabricație a acestora.
Prin aceasta, noi oferim câteva recomandări primite chiar de la producătorii de anvelope, de la asociația națională a distribuitorilor, și de la alte organizații profesionale, și pe care le puteți comunica către consumatori. Toți conducătorii auto trebuie să fie informați cu privire la rolul utilizatorilor în procesul de întreținere și îngrijire a anvelopelor, și ar trebui să știe de ce anvelopele trebuie schimbate și cum trebuie ele să fie păstrate!
În majoritatea țărilor din Europa, această chestiune a duratei de viață a unei anvelope intrată deja în uz a dat de asemenea naștere la o serie de reacții în rândul revistelor specializate și dedicate anvelopelor, asociațiilor naționale a distribuitorilor de anvelope sau a dealerilor, precum și în rândul producătorilor. Aceștia subliniază faptul că anvelopele nu sunt bunuri perisabile și că adesea consumatorii sunt îndreptați pe o pistă greșită de către canelele de media! Ceea ce toți aceștia au în comun este preocuparea față de rolul crucial pe care îl joacă condițiile în care anvelopele sunt depozitate, și pe regulile și principiile legate de întreținerea unei anvelope. Dincolo de recomandările profesionale, mulți dintre aceștia caută să găsească un răspuns în legislațiile naționale, în practicile fiecărei țări în parte, precum și în alte documente oficiale unde ei “se uită după” recomandări privind o dată limită de la data de fabricație, până la care o anvelopă trebuie vândută. În cele ce urmează, vă vom împărtăși cele mai uzuale și mai fecvente recomandări oferite de diferite organizații și …
Opinia unei asociații tehnice:
European Tyre and Rim Technical Organization, ETRTO. În publicația sa oficială, ETRTO oferă câteva recomandări legate de stocarea și depozitarea anvelopelor, camerelor și jantelor. Acest document nu are puterea unui act legal, dar în practică oferă o direcție bună de urmat fără impedimente. Recomandările nu definesc un timp limită în care o anvelopă să fie vândută; ele sunt centrate pe depozitarea adecvată a anvelopelor pentru a le păstra caracteristicile de performanță. Depozitarea adecvată include, printre altele, protecția împotriva temperaturilor ridicate sau a variațiior de temperatură, a umidității, ozonului, razelor UV, uleiuri și alte substanțe chimice agresive. Indicații detaliate poti fi de asemenea găsite în instrucțiunile tehnice care sunt parte integrantă din certificatul de garanție Sava Tires pe care îl primiți la cumpărarea anvelopelor marca Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda și Debica.
Țările europene:
Limita de timp în care anvelopele pot fi considerate noi (cu condiția ca ele să fi fost stocate adecvat) și astfel pentru a fi vândute, poate fi găsită în standardul britanic BS AU 50. Acesta stabilește că o anvelopă poate să aibă 6 ani vechime, în timp ce Asociația Națională a Distribuitorilor de anvelope NTDA menționează cu privire la acest aspect o limită de 5 ani de la data fabricației.
Asociația germană a industriei de cauciuc, asociația germană a industriei de anvelope și asociația distribuitorilor de anvelope au afirmat că anvelopele sunt considerate noi dacă au mai puțin de 5 ani vechime. Ceea ce este interesant este că documentul organizației mai sus menționate nu precizează că după această perioadă anvelopele nu ar mai trebui puse în vânzare sau în uz; totuși, înainte de a fi vândute aceastea ar trebui examinate de către un expert, sau ar trebui solicitată opinia din partea producătorului acelei anvelope.
Goodyear Corporation:
În documentul oficial al Goodyear Corporation, unul din liderii producători de anvelope la nivel mondial, (alți producători pot avea documente similare), se specifică după cum urmează:
 Anvelopele mărci ale Goodyear Corporation (Goodyear, Dunlop, Fulda, Sava, Debica), și componentele lor (tuburi, flapsuri) sunt proiectate să reziste la forțe mari, la o anumită încărcătuă, la expunerea la soare și diferite temperaturi pe parcursul de viață a unei anvelope. Pentru a fi siguri că anvelopa își menține proprietățile, componentele ei sunt produse utilizând un amestec optim de ceară, antioxidanți și substanțe antiozon.
 Atât anvelopele stocate cât și cele aflate în uz își pot păstra în mod adecvat proprietățile cu care sunt înzestrate dacă ele sunt adecvat întreținute, și nu subiect al manipulării neadecvate, și dacă sunt depozitate în condiții specifice.
Depozitarea adecvată este un element crucial:
De aceea, depozitarea adecvată a anvelopelor menține proprietățile originale ale acestora. Trebuie notat că în timpul utilizării, anumite proprietăți se pot modifica din cauza uzurii încete dar constante, i.e. o reducere graduală a adâncimii canalelor benzii de rulare.
Anumite proprietăți se degradează în timp ce altele se ameliorează. De exemplu: rezistența la acvaplanare și rezistența la uzură în condiții de carosabil umed sunt în general reduse; pe de altă parte, manevrabilitatea în condiții de carosabil uscat și rata de uzură de optimizează. Oricum, folosind bunul simț, conducătorii auto vor putea să își adapteze stilul de conduce în funcție de gradul de uzură al anvelopelor vehiculului pe care îl conduc.

02/06/2012

Sfantu Gheorghe 02.06.12 ora 12.00

Filed under: masini,sport auto — admin @ 10:52

image

Pregatire concurs indemanare auto AutoCrono

01/06/2012

Vulcanizare Busteni, Independentei 64

Filed under: masini,service,tractari — admin @ 10:12

image

Activitate zilnica service roti, program 8 – 20

28/04/2012

Vulcanizare Busteni, Poiana Tapului, Valea Prahovei.

Filed under: masini,service,tractari — admin @ 18:17

Atelierul de vulcanizare al firmei Venit srl se muta din 15 Mai 2012, la adresa str. Independentei 64, DN1,  Poiana Tapului, Busteni, langa service-ul Nissan,(Zorba), langa Biserica din Poiana Tapului.

programul de lucru este 09:00 – 18:00, urgente in afara programului la tel: 0745102597.

reparatii anvelope biciclete, moto, turisme. 4×4, comerciale, tir, geniu, agricole.

tractari auto, comenzi la tel 0745102596.

 

05/01/2012

vulcanizare, Busteni

Filed under: service,tractari — admin @ 20:22

Vulcanizare Busteni, Poiana Tapului, Sinaia, Azuga, program functionare 08-20, zilnic, inclusiv sarbatori, in afara programului apelati 0745102597, ne deplasam in limita a 20 km, pentru asistenta. Incarcam acumulatori descarcati, pornim motoare cu robot pornire 30 A. Dispunem de platforma remorcare, transport, auto defecte, avariate, accidentate, remat, rar sau itp. tractari 0745102596, Non Stop.

09/08/2011

Etapa a 4 a, campionatul national de indemanare auto. Constanta.

Filed under: masini,sport auto — admin @ 08:26

Pe 21 August 2011, va avea loc etapa a 4 a, din campionatul national de indemanare auto. Loc de desfasurare, parcarea Carrefour, Constanta.

Inscrierile au inceput. site:  www.gtautoclub.ro

 

01/05/2011

PRIMA ETAPA CAMPIONAT DE INDEMANARE AUTO

Filed under: masini,sport auto — admin @ 19:52

PE DATA DE 15 MAI, VA AVEA LOC PRIMA ETAPA A CAMPIONATULUI NATIONAL DE INDEMANARE AUTO, ORGANIZAT IMPREUNA CU CARREFOUR ROMANIA SI SUB EGIDA FRAS.

Vom veni cu amanunte privind desfasurarea, inscrierile, taxe si regulament particular.

Locul de desfasurare: Parcarea Carrefour Militari.

Incercam sa amenajam traseul de sambata dimineata.

Masinile concurentilor vor putea fi expuse la locul de desfasurare al concursului de Sambata dimineata.

Sunt asigurate, paza, pompieri, salvare, protectie public, sonorizare.

Organizator Teodor Gheorghe 0745 627 627

Next Page »

Powered by WordPress