Mihai Serban

21/06/2012

2014 avem aeroport la Brasov

Filed under: Aviatori,avioane,turism — admin @ 15:11

Joi, 21 Iunie 2012 15:53

PRESEDINTELE CJ GARANTEAZA: Pâna în 2014 avem aeroport la Brasov

Scris de  

LRBVÎn 2013 va fi finalizata pista, iar investitia de 30 de milioane de euro pentru terminal ar putea fi sustinuta de MDRT.
Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, a anuntat, ieri, ca a doua zi dupa desemnarea câstigatorului licitatiei pentru realizarea pistei Aeroportului de la Ghimbav, firma adjudecatara va trebui sa se apuce de treaba.
„Eu garantez ca pâna în vara anului viitor aceasta pista va fi gata, iar aeroportul va fi gata cu tot cu terminal în 2014”, a spus sursa citata, precizând ca din bugetul din acest an, precum si din cel pe anul viitor vor fi asigurate cele 17 milioane de euro necesare constructiei pistei aeroportului. „Licitatia va fi organizata pe 16 iulie, pentru ca unii, care au interesul ca acest aeroport sa nu se faca, au contestat-o si au amânat procesul de desfasurare”, a completat sursa citata.Primele discutii Aristotel Cancescu – Eduard Hellvig pentru Aeroportul Brasov
De asemenea, seful executivului judetean a declarat ca a discutat cu ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, ca o parte din sumele alocate pentru investitii în alte judete sa fie redirectionate catre aeroportul Brasovului. „Asa cum s-au dat bani pentru domeniul schiabil din Poiana Brasov se pot aloca bani si pentru aceasta investitie”, a mai spus sursa citata.
Aeroportul Brasov, o investitie extrem de importanta pentru judetul nostru, n-a fost o clipa pe lista fostului ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea. Mai mult, cei din PDL pregatisera redirectionarea banilor catre un aeroport mult mai mic la Sânpetru.

Parteneriatul public -
privat ramâne în discutie
Potrivit administratiei judetene, valoarea investitiei în terminalul aeroportului, care va fi construit dupa ce va fi amenajata pista, este de 30 de milioane de euro. „Vom încerca sa atragem un investitor, care sa îl construiasca el. Este posibil si ca o parte din bani sa vina de la Guvern. Eu îmi doresc ca în actionariatul acestui aeroport sa fim noi, Consiliul Judetean, si Consiliul Local Ghimbav, care a pus la dispozitie o serie de terenuri. De altfel, procedura de expropriere este în toi. Consiliul Local Ghimbav va primi peste doua milioane de euro în acest sens, urmând ca acesti bani sa îi verse în viitoarea societate pe care o vom forma pentru construirea acestui aeroport. Terminalul va fi construit pentru o capacitate de 600.000 de calatori în primul an de operare”, a mai spus seful executivului judetean.

Dupa 16 iulie aflam cine construieste pista
Ziarul nostru a anuntat în urma cu trei zile, în exclusivitate, faptul ca licitatia pentru constructia pistei aeroportului a fost amânata pentru 16 iulie din cauza unor contestatii care au amânat procesul de organizare. Potrivit descrierii contractului scos la licitatie pe SEAP, este vorba despre proiectarea si executia suprafetelor de miscare aeroportuare, urmând a se efectua constructia pistei de aterizare-decolare pe amplasamentul aflat în administrarea CJ Brasov, situat în vecinatatea municipiului Brasov si a orasului Ghimbav. Pista va avea o lungime de 2.820 m si o latime de 45 m, iar valoarea estimata fara TVA este de 17,7 milioane de euro. Durata contractului este de 48 luni, începând cu data atribuirii contractului.

sursa: bzb.ro

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress